Regulament

ÎNAINTE de a va înscrie online la eveniment, vă rugăm să citiți cu multă atenție acest Regulament si celelalte secțiuni ale paginii oficiale paltinis1000.ro!

Prin ÎNSCRIEREA la această competiție concurenții acceptă automat prezentul Regulament, orice solicitare care vine în contradicție sau contravine regulamentului nu va fi luată în considerare.

REGULAMENTUL OFICIAL PĂLTINIȘ 1000

Regulamentul este conceput și se va aplica în cadrul evenimentului PĂLTINIȘ 1000, denumit în continuare COMPETIȚIA, organizat de AS Scorpion Racing Team.

PĂLTINIȘ 1000 este un eveniment de alergare care se va desfășura pe data de 15 octombrie pe pârtia de schi Oncești, din stațiunea Păltiniș, în județul Sibiu.

Prin participarea la aceasta COMPETIȚIE, participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament Oficial și ale legislației în vigoare aplicabile și să semneze declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de Organizatori cu ocazia înscrierii, precum și în ziua concursului, la momentul validării înscrierii.

 1. DETALIILE EVENIMENTULUI

Evenimentul PĂLTINIȘ 1000 este o cursă de alergare care se va desfășura pe pârtia de schi Oncești, din stațiunea Păltiniș în județul Sibiu. Lungimea traseului este de 1000 de metri și se va alerga în urcare din punctul de jos al pârtiei până în vârf.

Evenimentul are ca scop promovarea alergării în aer liber, a unui stil de viață sănătos, a stațiunii montane Păltiniș și a Telescaunului Păltiniș, în locul de desfășurare al evenimentului.

Evenimentul este deschis tuturor participanților indiferent de vârstă, dar participarea minorilor se poate face doar cu acordul scris al părinților și startul în cursă este permis doar însoțit de unul dintre aceștia.

Participanții la cursa PĂLTINIȘ 1000 sunt obligați să respecte Regulamentul oficial al evenimentului (denumit în continuare “Regulament Oficial”), care va fi făcut public pe site-ul www.PALTINIS1000.ro, fiind disponibil gratuit pentru toți participanții la eveniment.

 1. TRASEU – 1000 metri

Startul se va da la ora 11:00 de la baza pârtiei Oncești în zona Telescaunului Păltiniș.  Sosirea este prevăzută la cota maximă a telescaunului de 1671 metri.

Diferența de nivel de la start la sosire este de 241 metri.

Traseul competiției PĂLTINIȘ 1000 este același cu cel al pârtiei Oncești și va fi parcurs de jos în sus.

 1. TAXA DE ÎNSCRIERE

Taxa de înscriere este de 35 lei și include un bilet pentru telescaun dus – întors – diplomă electronică de participare, număr de concurs și cip de cronometrare.

Plata taxei se face prin transfer bancar în maximum 3 zile lucrătoare de la înscriere, conform indicațiilor primite pe email.

În cazul neachitarii contribuției în această perioadă, înregistrarea va fi anulată.

 1. ÎNSCRIERE

Participanții trebuie să completeze formularul online de înscriere de pe site-ul

www.PALTINIS1000.ro

Înscrierile se închid la sfarsitul zilei de 12 octombrie.

În cazul retragerii din competiție, taxa de participare nu va fi returnată.

Înscrierea se poate face și direct la fața locului în intervalul orar 08:00 – 10:00, dar în aceste condiții nu este garantat kit-ul de participare, doar diplomă electronică de participare, număr de concurs și cip de cronometrare.

Înainte de a vă înscrie online asigurați-vă că ați citit cu atenție informațiile tehnice care prezintă descrierea traseelor. Vă stăm la dispoziție oricând cu sfaturi privind antrenamentul potrivit pentru competiția PĂLTINIȘ 1000 pe adresa contact@paltinis1000.ro.

 1. PARTICIPANȚI

PĂLTINIȘ 1000 este un eveniment care se adresează  pasionaților de alergare a căror stare de sănătate le permite alergarea pe o distanță de 1000 metri, în urcare, pe o diferență de nivel de 241 metri.

Competiția PĂLTINIȘ 1000 este destinată celor care au împlinit vârsta de 16 ani si sunt apți din punct de vedere medical, fizic si mental să susțină acest tip de efort.

Excepție pot face juniorii legitimați la cluburi sportive care au dovedit reale calități atletice și pentru care este necesar acordul părinților/tutorelui, scris și semnat pe formularul de înscriere/declarația de responsabilitate, care să ateste că aceștia cunosc condițiile și regulile competiției și sunt de acord cu înscrierea și participarea tânărului la concurs.

 1. CATEGORII PREMIERE

În cadrul competiției Păltiniș 1000 se vor acorda premii pentru primii trei clasați (masculin/feminin) pe următoarele categorii de vârstă:

 • 16-25 ani
 • 26-40 ani
 • peste 41 de ani

De asemenea se premieză cel mai bun sprinter (indiferent de vârstă) la masculin/feminin!

 1. NUMĂR CONCURS

Numărul de concurs este obligatoriu. Acesta trebuie afișat în fața, vizibil, pe toată perioada desfășurării evenimentului.

Numărul de concurs conține și cipul de cronometrare în funcție de care se întocmește clasamentul Competiției.

 1. KITUL DE ÎNSCRIERE

Ridicarea kiturilor de concurs se va putea face în săptămâna evenimentului, într-o locație care va fi anunțată ulterior prin e-mail și pe site-ul Competiției.

Kitul de înscriere pentru cursa Păltiniș 1000 conține:

 • tricoul oficial al competiției
 • revista RUNNING MAG
 • o doză de Red Bull
 • un baton nutritiv PentaProt Bar – Redis Nutrție
 • un plic pudră instant pentru băutură isotonică ISOTONIC R Forte – Redis Nutriție
 • produs Kalenji (la alegere în funcție de stocul disponibil: centură suport sticlă de alergare, bentiță alergare XFCT, bentiță alergare negru/roz)
 • un bilet pentru telescaun dus – întors
 • diplomă electronică de participare
 • număr de concurs
 • cip de cronometrare
 1. DESFĂȘURAREA COMPETIȚIEI

Organizatorul iși rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

– s-a accidentat după start;

– starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei;

– neîncadrarea în timpii limită anunțați;

– în cazuri exceptionale;

Penalizări/descalificare:

Aruncarea pe traseu a produselor consumate și/sau a altor gunoaie este complet INTERZISĂ, va fi strict monitorizată de voluntari/arbitri de traseu și duce imediat la DESCALIFICARE;

Nerespectarea regulilor competiției – descalificare;

Comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane – descalificare;

Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs – descalificare;

Contribuția de participare nu se va înapoia în cazul descalificării.

Siguranță:

Orice accident în care sunt implicați participanții de competiția PĂLTINIȘ 1000, survenit în timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs va fi exclusiv in responsabilitatea celor implicați în accident.

Participanții sunt direct responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorul nu își asumă nici un fel de obligație în cazul în care participantul se accidentează sau se rănește. Va exista în zona de start/finish o ambulanță cu un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie.

Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul concursului.

ECHIPAMENT

– Încălțări cu profil sportiv;

– Windstopper (recomandat în caz de vreme rea);

– Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mânecă lungă (recomandat în caz de vreme rea);

– Bentiță/căciulă/șapcă (recomandat);

– Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu);

În cazul în care prognoza meteo indică vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu comunicând ultimele informații cel târziu la ședința tehnică care sunt schimbările și va verifica prin sondaj, înainte de start, respectarea echipamentului impus.

Lipsa unui element din echipamentul obligatoriu va conduce la interzicerea de a lua startul sau la descalificare, în cazul în care se observă pe traseu, de către arbitri/voluntari!

În funcție de numărul de participanți înscriși startul se poate da în mai multe manșe.

Clasamentul se întocmește în funcție de cel mai bun timp pe distanța de 1.000 metri.

 1. ALTE REGULI

Nu sunt permise încălțări cu cuie
Dacă viteza de deplasare este una foarte înceată atunci alergătorul/alergătoarea trebuie să aleagă partea din dreapta a pârtiei.
Dacă alegi să te întorci înapoi, folosește doar partea din stânga a pârtiei.
Dacă în timpul alergării observi că ai desprins un bolovan, te rugăm să te întorci imediat și să-i anunți și pe ceilalți alergători.
Este interzisă alergarea cu un device portabil pentru ascultarea muzicii,
DISTREAZĂ-TE!

 1. PREVEDERI FINALE

Regulamentul este întocmit şi este făcut public conform legislaţiei româneşti, fiind disponibil pe site-ul Competiției. Organizatorul are dreptul de a modifica sau schimba prezentul Regulament Oficial, urmând ca astfel de modificări să intre în vigoare numai după publicarea unui anunţ prealabil de prezentare a acestor modificări.

Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor personale. Prin urmare, organizatorii se angajează să păstreze confidenţialitatea datelor personale ale participanţilor şi câştigătorilor la prezenta competiţie şi să le utilizeze conform prezentului Regulament şi legislaţiei în vigoare.

Prin prezența la eveniment, toți participanții vor autoriza automat organizatorii, inclusiv partenerii curselor, să foloseasca și să reproducă orice material conținând declarații sau imagini cu participanții în alergare sau nu. Organizatorii pot da aceste materiale unei terțe persoane făra aprobarea participanților; această libertatea se poate exercita pe orice perioadă de timp.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica traseul de concurs sau chiar de a anula cursa în cazul în care vremea nu permite desfăşurarea concursului în condiţii de siguranţă pentru participanţi (de exemplu furtună cu fulgere şi trăsnete).

De asemenea, în situaţii excepţionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înştiinţarea prealabilă a celor înscrişi.

facebook
instagramm
twitter