Telescaun Păltiniș

[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces”][vc_column]

despre

TELESCAUN PĂLTINIȘ

[vc_column_text]banner-4x3m

Telescaunul Paltiniş a fost infiinţat în 1971 şi dispune de o instalaţie pe cablu cu un numar de 52 de scaune pentru cate 2 pesoane cu o viteză de 2m/s si 360 de persoane pe ora.

Acesta a fost modernizat în anul 2011 şi deseveşte pârtia Onceşti cu o lungime de 1050 metri cu o diferenţă de nivel de 241m, avand 17 stâlpi de telescaun.

Pârtia este prevazută şi cu un teleski de 400m pentru începători și copii, cu o diferenţă de nivel de 138m.

Pârtia dispune de instalaţie de nocturnă şi deasemenea din anul 2013 a fost dotată cu tunuri de zăpadă.

Telescaunul funcţionează pe toată perioada anului, nu numai în sezonul rece, pentru a se bucura de frumuseţea munţilor şi turiştii veniţi la munte în timpul verii nu numai iubitorii sportului de iarnă.

Staţiunea se afla la 32 km distanţă de oraşul Sibiu iar legătura se face printr-o şosea moderna şi bine întreţinută ce străbate un peisaj de vis atât pe timp de iarnă cât şi pe timpul verii.

Pârtia dispune şi de doua Apresski-uri, unul la baza pârtiei, iar celălalt în vârful pârtiei, la staţia de sosire, cu vedere panoramică extraordinară şi terase exterioare, unde turiştii şi iubitorii sporturilor de iarnă pot servi pe toata durata zilei sucuri, cafele, ceaiuri, ciocolată caldă şi mâncare.

Programul de functionare este de la 09:00 la 18:30.

Mai multe detalii pe TELESCAUN PĂLTINIȘ – http://telescaunpaltinis.ro/[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

facebook
instagramm
twitter